Karlskrona kommun

Björkenäs Camping                                                       hemsida     e-mail
373 00 Jämjö

Tel 0455-521 15

Gissleviks Camping                                                      hemsida      e-mail       Tvärvägen 5
370 42 Torhamn
Tel: 0455-515 16
Mob: 0709-24 85 03


Blekinge kallas ibland för Sveriges trädgård, eftersom klimatet är varmt och många växter som normalt trivs längre söderut också trivs i Blekinge. Blekinge är ett litet landskap, drygt 10 mil från öst till väst. Bara Öland är mindre.

Skärgården

Karlskronas har en av de vackraste och Sveriges sydligaste skärgård. Ta en tur med Affärsverkens skärgårdsbåtar och upplev hav och mängder av små öar. För information ring Skärgårdstrafiken på 0455-783 30
Till de största öarna kan du enkelt ta dig med bil på ett band av broförbindelser, upptäck Senorens bärodlingar, Sturkös mat och Tjurkös konstnärer! Till Aspö går en vägfärja nästan timmavis, men är annars den perfekta cykelön för en dagsutflykt..

Ett besök på några av våra intressanta museum
- Blekinge Museum med sin permanenta utställning över landskapets historia kombinerat med en hall med varierande, aktuella och spännande utställningar.
- Båtsmanskasernen är vår konsthall som har varierande utställnngar med såväl lokala som internationella konstnärer.
- Marinmuseum är det stora museumet som visar utställningar av varierande slag med olika teman från Sveriges marina och sjömilitära historia och verksamhet. Speciella avdelningar för de mindre och en otroligt vacker galjonshall, perkfekt för konserter. öppet alla dagar sommartid 10-18, telefon 0455-35 93 02

Världsarvet
Örlogsstaden Karlskrona upptogs under 1998 som objekt nr 560 på Unescos lista över omistliga världsarv. Staden är internationellt intressant som ett unikt exempel på en konsekvent genomförd, marint befäst stadsanläggning och sjöarsenal från 1600- och 1700-talen. Vad som är speciellt unikt med Karlskronas världsarv är att det fortfarande är i bruk, såväl militär- som hamn- och skeppsbyggnadsverksamheten.
Besök delar av världsarvet på en guidad visning av Kungsholms Fort eller Gamla varvet, besök Drottningskärs kastell på Aspö och se fortet Godnatt från en skärgårdsbåt. Hela Karlskrona centrum är en unik blandning av stormaktsarkitektur och småstadsmentalitet. Promenera på Björkholmen blans pittoreska 1700-tals stugor eller besök någon av kyrkorna runt norra Europas största stenlagda torg. För bokning av guidade visningar ring Turistbyrån

Koppla av
I någon av våra vackra parker
, t ex Barockträdgården vid Grevagården, Skärfva gård, af Chapmans märkliga herrgård på Sjuhalla, Vämöparken med djur att hälsa på för barnen eller Karlskronas idylliska kolonistugområde Brändaholm med sin unika bebyggelsemiljö.
Vill du shoppa i Karlskrona finner du det mesta på bekvämt gångavstånd, från gallerier och boutiquer till inredningsbutiker och antikviteter. Utanför centrum finns köpcentra som attraherar långväga besökare.
I Karlskrona med omgivningar finns ett stort antal bad, från större med hopptorn och bryggor till små intima klippor. Ta ett svalkande dopp i Östersjön!

 

 

        

kommuner i Blekinge

Karlshamn | Karlskrona Olofström | Ronneby Sölvesborg

Startsida