Falkenbergs kommun

Fegens Vandrarhem                                        hemsida     e-mail 

Solvik

310 62 Fegen

Tel: 0346-612 02

Hansagårds Camping                                      hemsida     e-mail 
Hansagårdsvägen 11
311 43 Falkenberg
Tel: 0346-169 44

Olofsbo Camping                                            hemsida     e-mail 
Olofsbo 222
311 91 Falkenberg
Tel: 0346-920 22

Ramö Fastigheter                                            hemsida
Rosendalsvägen 7

311 98 Glommen

Tel: 0511-634 30

Mob: 0703-64 51 54

Skrea Camping & Stugby                                 hemsida     e-mail 
Sommarvägen
311 43 Falkenberg
Tel 0346-171 07

Här är det nära till salta bad och fina sandstränder.

Sveriges framsida = Västkusten


MUSEER

Berte Museum – Livet på landet, Slöinge
Museet visar upp landsbygdens föremål med tyngdpunkten i tidsperioden 1870 till nutid. Berte Museum ger en helhetsbild av livet på landsbygden och har en ambition att kunna visa något av intresse för alla. Lanthandelsmiljö från Slöinge Lanthandelsmuseum. Tel 0346-405 13


Falkenbergs Museum, Skepparesträtet 2, Falkenberg
Flanera på Fabriksgatan i Falkenberg omkring 1950 och hälsa på i tidstypiska miljöer från staden; bland annat skotillverkning, HSB-bostad, skepp och sjöfart.
Tillfälliga utställningar. Tel: 0346-88 61 25.

Fotomuseum Olympia, Sandgatan 13 A, Falkenberg
1000-tals kameror, fotoprylar och bilder i en unik och vacker lokal. Museet är beläget i Falkenbergs första riktiga biograf, återskapad till 1912. Sveriges första färgbild och unika bilder och filmer från Falkenberg.
Tel: 0346-879 28, 803 93, 0708- 98 79 28

Svedinos Bil och Flygmuseum, Ugglarp
En av Europas största samlingar av gamla bilar och flygplan. Samlingen omfattar ca 140 bilar, 35 flygplan, motorcyklar, motorer, bruksföremål och mycket annat.
Öppetider: dagligen juni - augusti helger i maj och september.
Tel: 0346 – 431 87

Ringsegården Konst & Café, Vivelvägen 2, Falkenberg
Där den halländska strandängen möter den gamla kustvägen,
står ett arkitektritat hus med halmtak och inne i det finns Ringsegården Konst & Café.Här kan du se en samlingsutställning av Gunnars Brusewitz verk. I akvareller, teckningar och böcker skildrade han den svenska naturen. Endast grupper Tel: 0346 – 501 60

Törngrens krukmakeri, Krukmakaregatan 4, Falkenberg
Etablerat 1789, norra Europas äldsta bevarade krukmakeri. Verksamheten bedrivs än i dag i samma lokaler och under helt hantverksmässiga former av 7:e generationen Törngrens-mästare. Förr bestod deras produkter av nyttoprylar såsom lerfat, krukor och kakelugnar. Lergöken tillverkades av lärlingarna på deras fritid och var den tidens ”extraknäck”. Idag har man helt övergått till att tillverka prydnadsföremål. Öppet: vardagar: 9.30-12, 13-16 Tel:0346-103 54

EKOMUSEUM
Ekomuseum nedre Ätradalen

I Ätradalens vackra naturmiljö finner du lugn och avkoppling, samt en mångfald av sevärdheter att besöka. Vi ger dig möjlighet att upptäcka 78 besöksmål som vill ge en helhetsbild av Ätradalen och visa samspelet mellan människorna och det omgivande landskapet.
Broschyren ”Din guide till sjuttioen besöksmål i Ätradalen” finns att på Falkenbergs Turistbyrå. På Ekomuseum Nedre Ätradalens hemsida www.ekomuseum.com kan du också få information.

NATUR
Grimsholmen

Strandängar, ljunghed, klippor, tallskog
Grimsholmen har avsatts som reservat för att bevara ett öppet kusthedlandskap med betade hedar och strandängar. Vägbeskrivning:
Reservatet ligger ca 7,5 km sydost om Falkenberg. Tag av mot Boberg från fd E6 strax söder om Skrea k:a. Efter ca 1 km finns en vägvisare "Grimsholmen 5". Parkeringsplats med toalett och sopkärl finns invid vägen.

Morups Tånge
Havsstrandäng
Morups Tånge är en av Sveriges finaste fågellokaler.
I reservatet finns också en av de få betade dynhedarna i Halland.
Under vår och höst passerar många olika fågelarter på sin fl ytt norr- respektive söderut. Morups Tånge är en välkänd plats, säskilt när det gäller rastande vadare. Vägbeskrivning: Samtliga vägvisare mot Glommen från kustvägen Falkenberg – Varberg leder till parkeringsplats nära fyren

Sumpafallen
Lövskog, betesmark, vattenfall och forsar
Sumpafallen är avsatt som naturreservat för att bibehålla en vacker forssträcka i Högvadsån med omgivande lövskog och betesmarker med såväl natur- och kulturvärden samt värden för friluftslivet. Vägbeskrivning:
Från Falkenberg kör du mot Ullared. Cirka fyra kilometer norr om Köinge tar du av mot Skinnarlyngen över en vacker stenbro. Efter några hundra meter tag av till vänster och följ vägen fram till gården Sumpa och reservatets parkeringsplats.

SHOPPING
Gekås Ullared

Välkänt för sin lågprisshopping och Skandinaviens största varuhus. Sveriges största besöksmål med drygt 4 miljoner besökare varje år. Välkommen du också.

ÖVRIGT SEVÄRT

HALLANDS KUSTVÄG
En sevärd resa mellan Falkenberg och Halmstad. Turistvägen ”Hallands Kustväg” mellan Falkenberg och Halmstad har nu skyltats upp med symbolen för Turistväg – en brunvit skylt med en blomma.
Bland de större turistattraktioner kan nämnas Svedinos Bil- & Flygmuseum i Ugglarp, Mjellby Konstgård, Halmstad Äventyrsland och Tropikcenter i Halmstad.
Utefter och i anslutning till Hallands Kustväg finns dessutom många andra intressanta besöksmål som finns angivna på de informationstavlor som satts upp på rastplatser utmed E6.

GAMLA STAN och TULLBRON
Här finns också Falkenbergs museum, Törngrens krukmakeri, S:t Laurentti kyrka, Hembygdsmuseum och flera andra intressanta miljöer. Tullbron är Sveriges enda byggnadsminnesförklarade stenbro.

Hundbad
Olofsbo, Skrea och Ugglarp har alla hundbadzon.

Fiske
Ätran är det klassiska laxvattnet på den svenska västkusten. Laxfisket sker delvis mitt i staden Falkenberg, Ett av världens största kalkningsprojekt i strömmande vatten har här resulterat i en vild och helt självreproducerande laxstam.

 

Hallands Kommuner

Falkenberg | Halmstad Hylte | Kungsbacka Laholm | Varberg

Startsida

Kolla kön på GE-Kås


Badplatser