Välkommen till Mönsterås kommun

Här finns några av alla trevliga turistmål som vi har.

TIMMERNABBENS KARAMELLFABRIK
Tillverkar kvalitetsgodis i tredje generationen. Brända mandlar, choklad och mycket mer att älska! Finns vid södra infarten till Mönsterås. Tfn: 0499-444 20

GABRIEL KERAMIK
Besök ett av Sveriges äldsta keramikbruk. Här kan man fynda i Fabriksboden där det finns nyheter, provserier, handdrejade unika alster samt bruksgods som tillverkas direkt till Fabriksboden och bara kan fyndas där. Välj bland fler än 1200 olika artiklar! Du kan även titta på Gabriels kakelugnar som tillverkas i runda och rektangulära modeller. Du hittar hit från E22:an söder om Mönsterås, sedan skyltat mot Timmernabben. Tfn: 0499-233 00

MÅNSKEN
Stanna en stund och besök slöjdföreningen Månsken i Mönsterås, som ligger i ett av Mönsterås äldsta hus, en köpmannabyggnad från 1700-talet. Här kan man besöka Carl Boberg-museet, historien om ”o store gud”. Även andra utställningar och inte minst en affär i äldre 1800-tals miljö.Tfn: 0499-137 74

KRONOBÄCKS HOSPITALKYRKA
Här vid Kronobäck står du inför ruinerna av den största hospitalkyrka som uppförts i Norden. Den byggdes av Johanniterriddare i slutet av 1400-talet för att man här skulle ta hand om sjuka människor, främst spetälska. Mönsterås Golf Pay & Play
Upplysningar ring Lars Nygren tfn: 0499-100 73


KORSVIRKESRUMMET I TIMMERNABBEN
För den som är intresserad av sjöfart kan Sjöhistoriska rummet i Korsvirkeshuset vara väl värt ett besök. Detta hålls öppet onsdagskvällar och söndagseftermiddagar. Kontakta Ålems hembygdsförening eller Timmernabbens båtsällskap för mer information.

PATAHOLM
Upplev levande idyll och sekelskiftsmiljö vid Kalmarsund. Promenera längs kullerstensgatorna, besök de pittoreska butikerna och ta en fika på Café Förlig vind.

VATTENPALATSET
Drömlandet för både stora och små, sommar året runt med 29c i vattnet.
Äventyrsbad, motionssim, group cycling, solarie och gym.
Ring för mer information: 0499-140 00

MÖNSTERÅS HEMBYGDSMUSEUM
Ett besöksmål som passar hela familjen. Här kan du ta del av hantverk och traditioner från förr och under sommaren delta i en rad aktiviteter såsom veteranfordonsträffar, konserter, dans och guidade visningar. Här finns bland annat Sveriges största kompletta 1800-talsapotek, brandstation, skolsal, sjömanshem, läkarklinik, musikrum och mycket annat. Tel. 0499-10001.

STORGATAN, MÖNSTERÅS KÖPING
I Mönsterås köping finns ett stort utbud av lokala butiker med unikt utbud. Strosa längs den pittoreska Storgatan där små butiker trängs med varandra, upplev torghandeln och njut av åsynen av den vackra kyrkan mitt i köpingen. Här möts du av närhet och personlig service utöver det vanliga. Kanske är det just detta tillsammans med den idylliska miljön, som gör Mönsterås köping så unik. Välkommen till handelsplats Mönsterås, mitt i idyllen!

KRONOBÄCKS KLOSTERRUIN
Strax söder om Mönsterås finner du ruinerna av en stor klosterkyrka som byggdes i slutet av 1400-talet. Platsens historia sträcker sig dock längre tillbaka i tiden än så. Här har funnits kapell och hospital under stora delar av medeltiden. Klosterruinen är idag ett populärt besöksmål där det arrangeras evenemang såsom medeltidsdagar, marknader, dramaguidningar och konsterter. Nytt för säsongen 2010 är ett besökscenter samt en utställning där du kan lära dig mer om platsens spännande historia.

MÖNSTERÅS GOLF
Mönsterås Golfklubbs niohålsbana ligger i vacker småländsk natur och är en typisk parkanläggning. Banan är öppen för gäster och erbjuder även vecko- och månadsgreenfee. I anslutning till banan ligger Högemåla Pay & playbana med sex hål samt stor drivingrange och puttinggreen. Täningsområde för chip och pitch kommer att öppna under sommaren 2010. För mer information kontakta Mönsterås Golfklubb, tel. 0499-130 50.


Finns också här Regenbogen Camp Oknö    
       

Kommuner i Kalmar Län

Emmaboda | Högsby Hultsfred | Kalmar Mönsterås| Nybro Oskarshamn | Torsås Vimmerby | Västervik

Öland