Välkommen till Västerviks kommun

 

Risebo Fritid                                                  hemsida     e-mail

Risebo

594 92 Gamleby

Tel: 0493-330 46

Här finns några av alla trevliga turistmål som vi har.

Risebo Fritid
Här har vi reception, en mindre konferenslokal, kaffeservering, kioskbutik, sportfiske och souvenirshop. Byggnaden inrymmer även en serviceavdelning med duschar/WC, tvättstuga, och bastu. Den här byggnaden är också tillgänglig för rörelsehindrade.
Risebo är en Kronofiskeanläggning med 20 sjöar där 5 har god tillgång på regnbåge. I de övriga sjöarna lurar gädda, abborre, sutare mm.
Välkomna till en avstressande och framgångsrik jakt med natursköna upplevelser under fina boendemöjligheter och närhet till god service.
Vi kan erbjuda tre olika klätterpaket för både enskilda klättrare, grupper och klätterklubbar. hemsida

Västerviks fantastiska skärgård
Skärgården utanför Västerviks kust heter Tjust som i söder övergår till Misterhults skärgård. Den har mer än 5 000 öar och anses av många vara Sveriges vackraste. Oavsett om man kommer med egen båt eller väljer någon av alla de skärgårdsturer som står till buds så kan man fylla dagarna med äventyr här.

Skärgårdsturer
Kan du åka ut på både från Loftahammar, Västervik och Blankaholm. På dessa turer kan du få guidning.

I södra kommundelen möter du både skog och hav. Du har närhet till
Virum älgpark och Hjorteds mopedmuseum. Och du har möjlighet att hyra kajak/kanadensare eller motorbåt i Blankaholm, 3 km från E22, när du befinner dig nära havet för att ta dig ut i södra Tjust skärgård som övergår i Misterhults skärgård, som är en fantastisk orörd natur där du kan se både havsörn fiskjuse och säl.

S:ta Gertrud
Kyrkan är den enda byggnaden i Västervik som har stått emot danskarnas anfall och som är lika gammal som staden. Den har en lång och mycket intressant historia och är väl värd ett besök!

Västerviks museum
Vill du veta mer om västervikstrakten kan vi varmt rekommendera ett besök vid Västerviks museum på Kulbacken.

Stadspromenad i Västerviks gamla stadsdelar
Västerviks historia berättar om skeppsbyggeri, digerdöden och danska attacker då staden brändes till grunden. Följer du med på en stadspromenad får du höra om de intressanta historierna bakom fasaderna. Du kan även köpa en liten folder för 5kr på Turistbyrån och gå på egen tur.

Med Smalspåret genom Småland
Genom miljöer som tagna ur Astrid Lindgrens sagor tar sig de orange rälsbussarna och ångtågen fram på den smalspåriga järnvägen mellan Västervik och Hultsfred. En upplevelse och ett minne för livet.

Båtsmansgränd
Att göra ett besök i Båtsmansgränd är ett "måste" när man är i Västervik. De åtta små knuttimrade stugorna byggdes på 1740-talet till stadens båtsmän. Idag finns här ett café, en kuriosabod och en kryddträdgård med en staty av Gösta Bernhard.

Gränsö slotts Ljusstöperi
Världens bästa ljusstöpare hittar du i Västervik! Han heter Ragnar von Geijer och driver tillsammans med sin maka Ebba ljusstöperiet intill Gränsö Slott. Här kan du se tillverkningen och även shoppa. Ragnar har bl.a. stöpt ett 50-armat ljus till H.M. Konungens 50-årsdag - för hand!

Gränsö
Västerviksbornas eget paradis. Mycket vackert naturreservat med vandringsled, bad både på klippor och sandstränder, Gränsö slottshotell, restaurang, café, ljusstöperi och sommarens största konserter.

 

 

 

 

Tättö Havsbad och Gudingebadet finns också här

Kommuner i Kalmar Län

Emmaboda | Högsby Hultsfred | Kalmar Mönsterås| Nybro Oskarshamn | Torsås Vimmerby | Västervik

Öland