Alvesta Kommun

Välkommen till någon trevlig camping eller gör gärna ett besök på något turistmål.

Funderar du på någon dagsutflykt så finns det här.

Åsnenområdet
Åsnen är Smålands tredje största sjö. Området erbjuder fantastiska möjligheter till rekreation och upplevelser för hela familjen. Bygden har varit bebodd sedan länge, vilket ett stort antal fornlämningar påminner om. Fågelksådning, fiske, cykelleder, kanot. Många vackra natur - och kulturupplevlese i området.

Huseby Bruk
Genuin och levande herrgårds- och bruksmiljö med anor från 1620- talet och med intressant historia. Park- och trädgårdsanläggningen, guidade turer på herrgården ,Naturrum Kronoberg, statarmuseeum, osv. Nordens största julmässa brukar vara här i november månad. På området finns flera aktiva konsthantverkare, café och värdshus. Besök de spännande sommarutställningarna eller delta i något av evenemangen.

Hjärtenholm
Livet på landet – på Hjärtenholm kommer du nära de småländska brukarna.
Varje sommar visas nya utställningar som handlar om allt möjligt – från plast och dansband till liv och död. I gårdscaféet som ligger i den gamla arrendebostaden hittar du också en miniloppis. Museet drivs i Smålands museums regi.

Sagobygden
I Sagobygden finns utflyktsmål för hela familjen. Du kan besöka trollberg och jättekast, offerkällor och näckens vattenhål, borgruiner och den enklaste jordkula, drakskatter och trollträd, platser för ond bråd död och herrgårdar med spöken. Platserna är skyltade från bilvägarna och till din hjälp finns även en broschyr att hämta på turistbyrån. Sagor är knutna till dess platser.

Alvesta Utställningshall och Alvesta Järnvägsstation

Stationshuset ritades av järnvägsarkitekten Folke Zettervall. I den vackra övre vänthallen och den gamla matsalsdelen finner du idag kommuns utställningshall.

Riksdagsmannagården, Alvesta

Moheda Hembygdspark, Moheda

Skolmuseet
, Moheda


       

Kommuner i länet

Alvesta | Lessebo Ljungby | Markaryd Tingsryd | Uppvidinge Växjö | Älmhult