Hällefors kommun

Vi har många turistmål som är värda ett besök..

Måltidens Hus
Utställningspaviljongen som representerade Sverige på världsutställningen Expo -92 i Sevilla är idag omvandlad till ett centrum för mat, dryck och måltidens form.
Inrymmer bl. a. Institutionen för restaurang- och måltidskunskap, måltidsbibliotek och kokboksmuseum - nordens första i sitt slag.

Hökhöjden
Ett naturreservat som avsatts för att tillvarata friluftslivets intressen. I området finns skid- och motionsspår med utgångspunkt från motionsanläggningen Hurtigtorpet, där det även finns dusch och bastu.

Formens Hus med 50-talslägenheterna
Designcenter där Du kan uppleva form och design i en inspirerande miljö och känna nostalgi från 50-talet i två tidstypiskt inredda lägenheter!
Utställningar, guidade visningar, designverkstad och shop.
Skulpturparkerna - Tre konstutsmyckade bostadsområden
Polstjärnan rymmer verk av vår tids främsta skulptörer och keramiker. När mörkret fallit ger det konstnärligt placerade ljuset nya dimensioner av området.
Millesparken är en barockpark i både fransk och engelsk stil, med den största samlingen av Carl Milles verk näst efter hans museum Stockholm.
Mästarnas Park är formad som en klassisk liten svensk stadspark, så som de byggdes i 1950-talets början. Samlingen innehåller skulpturer av nu ej levande svenska mästare och spänner från 1700- till 1950-talet.

Bredsjö Mjölkfår
I byn Bredsjö tillverkas den välbekanta osten Bredsjö Blå.
Kafé och gårdsbutik med försäljning av hantverk och ost.

Finnstigen
Friluftsmuseum i Bredsjö där Du kan följa svedjefinnarnas historia och liv från slutet av 1500-talet och ett par hundra år framåt i tiden. Stationer längs den 2 km långa stigen med byggnader och miljöer.

Hällefors Hembygdsgård
Här finns en fin samling gamla byggnader med bruksföremål från trakten, en bergsmansgård från 1700-talet, loftbod, smedja och stall. Öppet på vardagar året runt samt även på lördagar sommartid.

Krokbornsparken – Sveriges äldsta folkpark
Kulturminnesförklarades 1996. Idag är parken öppen för alla att vandra i. Några gånger under sommaren anordnas det olika arrangemang.

Grythyttan Vin
Gör ett besök på traktens vineri! Grythyttan Vin tillverkar exklusiva bärviner och glögg av våra svenska skogs-tillgångar, som hjortron, blåbär, lingon och enbär. Ta del av tillverkningens olika faser genom en guidad visning!

Grythyttans Hembygdsgård
En välbevarad finnbergmansgård från 1647 belägen strax utanför Grythyttan, mot Loka. Öppet på helgerna sommartid.

Sveriges Kurortsmuseum
På Loka Brunn ligger nordens enda kurortsmuseum, inrymt i brunnens äldsta byggnader. Museet återger på ett levande sätt den gamla brunnskulturen och blandningen av behandlingar och nöjen som präglade kurorterna.

 


Hällefors Vandrarhem Älghornet finns här
       
   

 kommuner i länet    

Askersund | Degerfors Hallsberg | Hällefors Karlskoga | Kumla | Laxå | Lekeberg Lindesberg Ljusnarsberg | Nora Örebro