Örebro kommun

 

Här finns det massor av aktiviteter och platser att besöka.

Guidade visningar på Örebro slott
Möt personer ur slottets förgångna på en guidad visning. Här finns något för alla smaker, historiska guidningar, teatervisningar och våra omtyckta spökvandringar under sommaren för både stora och små.

Naturens hus – en av Örebros absoluta pärlor
När man sitter i denna fantastiska natur, så nära vår stadskärna, kan man inte tro att det här låg en soptipp och en oljehamn för knappt 20 år sedan. Område är ett praktexempel på hur man kan återskapa ett naturområde. Idag är detta ett av Örebroarnas favorit tillhåll. Sommartid som vintertid.

Stadsparken med Wadköping
Vi vet att det börjar bli tjatigt men Örebro har definitivt en av Sveriges mest fantastiska stadsparker. Promenaden från Örebro slott till vår park anses vara en av Sveriges vackraste å-promenader. Det är vi stolta över. Njut av en blomsterprakt och design som är en fröjd för ögat. Njut av en fika i Wadköping. Låt barnen leka i lekparken medan du sitter och njuter i gräset. Här finns något för alla.

Gustavsviksbadet och Lek & Buslandet
Här är det fullt ös från det att man kommer till det att man går. Gustavsviksbadet blev 2008 utsedd till Sveriges bästa äventyrsbad och Lek & Buslandet är Europas största lekland för barn i alla åldrar. Du kan vara lika mycket ute som inne så vädret har ingen betydelse…

Skärmarboda Grottorna
Mellan Örebro och Nora har den sista istiden skapat ett område som låter fantasin flöda fritt. Med över 110 blockgrottor i varierade storlekar ger man sig ut på en spännande och mytomspunnen utflykt. Här finns historier om troll och vättar, kunniga guider som berättar hur området skapats och magnifika utsiktsplatser med Närkesslätten som vy.

Hallagården
Bullerbyn i Örebro. Lite undangömd mellan Örebro och Karlskoga där motorvägen tar slut i västlig riktning. Njut av hembakat i alla former. Här sitter man i en genuin stugmiljö med natur och djurliv runtom sig.

Konst på hög
Mitt på Närkesslätten strax utanför Kumla ligger den. Lite malplacerad men mäktig. Kvarntorpshögen. En 100 meter hög slagghög. Ett industriminne som blivit plats för en märklig skulpturutställning i det fria. Från högens topp har man dessutom en fantastisk utsikt över landskapet.

 

 

 

       
   

 kommuner i länet    

Askersund | Degerfors Hallsberg | Hällefors Karlskoga | Kumla | Laxå | Lekeberg Lindesberg Ljusnarsberg | Nora Örebro