Härnösands kommun

 


Några turistmål i Västernorrland som är värda ett besök.

Härnösand har något för alla åldrar. Vad sägs om ett spännande och väldigt roligt teknik och naturvetenskapligt hus, Technichus. Detta hus är fyllt av upplevelser av olika slag. På Technichus får du själv vara aktiv och testa sanslöst roliga och gränslöst lärorika experiment! Huset roar alla åldrar, 0-100 år.

Faschineras av landets näst högsta vattenfall med en fallhöjd på 90 meter. Västanåfallet är ett populärt utflyktsmål i Viksjö för den som verkligen söker det verkliga mötet med naturen. Där kan du även besöka Naturrummet och möta björn, lo och varg men även ta del av vår historia. Här kan du också rida islandshäst och mycket mer roligt.

Hemsö fästning- är ett monument över "Kalla kriget" och många besöker nu de stora bergrummen i Storråberget för att se och lära hur det hemliga livet i det militära var på Hemsö fästning. Fästningen är intakt med inredning, teknologi, matsalar, kanoner och sjukhus. En mycket spännande vandring.

Länsmuseet i Härnösand visar olika utställningar men här kan du även upptäcka Friluftsmuseet med alla dess olika aktiviteter. Varför inte testa att vara elev en vanlig skoldag vid sekelskiftet, garanterat ett spännande äventyr. Länsmuseets butik har annorlunda presenter för alla åldrar, här säljs regionalt hantverk av god kvalitet, produkter där gammal teknik möter modern formgivning.

Badsugen?- Smitingen är stark förknippat med Härnösand. Det är en härlig lång vacker badstrand som passar både barnfamiljen och de som vill spela beachvolley.

Ta en oförglömlig tur med M/S Ådalen 3 som trafikerar Ångermanälven, ibland vid god vattentillgång ända upp till Sollefteå. Att åka M/S Ådalen en vacker sommardag uppför en glittrande älv och en enastående natur, skapar ett själsligt lugn och en harmoni som varar hela vintern.

Gillar du drag under galoscherna? Ja då ska du inte missa Onsdagsbus. Härnösands Motorpark kör sommararrangemanget onsdagsbus, där du hittar en blandning av prova på aktiviteter, uppvisning och underhållning. Testa att accelerera från stillastående med din bil eller MC i "prova på körningar" på 201 meter. Eller varför inte testa lerhålet, bergssidan eller ravinen i offroadgropen. Det finns även möjlighet att åka med en racingförare i racingbil. Klart uppskakande.

På Janne Vängmantorpet kan du under sommaren ta del av Janne Vängman-teatern som ger många tillfällen för skrattsalvor i ett naturskönt läge.

Härnösand är en fantastisk sjöstad med vatten in på knutarna. Här kan du ta båten in till centrum för att handla eller äta en god måltid vid vattnet. Härnösand är staden för en dag, för en vecka för resten av ditt liv.

 

Antjärns Camping
871 91 H
ärnösand
tel: 0611-741 50

 

Snibbens Camping Stugby Vandrarhem
PL 468, 870 16 R
amvik
tel: 0612-405 05

 

Sälstens Camping
871 26 H
ärnösand
tel: 0611-181 50

 

       

Västernorrlands kommuner

Härnösand | Kramfors Sollefteå | Sundsvall | Timrå | Ånge | Örnsköldsvik

Startsida