Sotenäs kommun

Hunnebostrand Camping & Stugor                                  hemsida     e-mail 

Hjälmetorpet
524 92 Hunnebostrand

Tel: 0523-501 12

 

Johannesvik Camping & Stugby                                     hemsida     e-mail
Wägga Nordgård 1

456 91 Kungshamn

Tel: 0523-323 87

 

Makrillvikens Vandrarhem                                             hemsida     e-mail

Makrillgatan

450 43 Smögen
Tel: 0523-315 65

Smögens Camping & Semesterby                                  hemsida     e-mail

Ödegården

456 44 Kungshamn

Tel: 0523-311 00

Wiggersvik Camping AB                                                hemsida     e-mail   Wiggersvik

456 34Kungshamn

Tel: 0523 - 326 35

 

Örns Camping & Vandrarhem                                        hemsida     e-mail

Håle 2

456 91 Kungshamn

Tel: 0523-343 35


Här följer några tips på trevliga utflykter.

- Nordens Ark, de utrotningshotade djurens park. En anläggning för djur som klarar av vårt klimat, både exotiska djur och nordiska raser. Anläggningen är öppet varje dag året om, och man kan se allt från snöleopard, amurtiger, liten panda till utter, fjällräv och varg. Det finns ett 50-tal olika arter.
Anläggningen är stor och det tar ca 2-3 timmar att gå runt den i en helt otroligt vacker miljö. Parken är byggd på djurens villkor och hägnen är stora och trivsamma för djuren.

- Stenhuggarmuseet i Hunnebostrand, ett stenbrott med smedja och allt som har med stenhuggeriet att göra. Under sommaren visar gamla stenhuggare hur det gick till förr i tiden när man bröt sten i bergen och vad man sedan gjorde av stenen. Öppet från juni till mitten av augusti. I dess närhet ligger även Gammelgården, ett hembygdsmuseum som visar gamla föremål som har med fiske, stenhuggeri, boende mm.

- Smögenbryggan är nog det mest kända i vår kommun. Under sommarmånaderna myllrar det av människor som shoppar, fikar, gästar hamnen, besöker museerna, tittar på konst och upplever den pittoreska miljön på och runt om Smögenbryggan.

- Fiskauktionen på Smögen - se när fiskebåtarna under eftermiddagen kommer in och lossar sin fångst för att sedan auktioneras ut på Fiskauktionen. I anslutning till Fiskauktionen kan man naturligtvis köpa samt äta sprallfärska skaldjur och fisk.

- Vandra Soteleden. Runt om i Sotenäs finns en 8 mil lång vandringsled som visar upp all natur som Sotenäs har att erbjuda. Hav, klippor, ljunghedar, bokskog och mycket mer. Karta över leden kan turistbyrån hjälpa till med.

- Vi har flera Naturreservat värda ett besök bl.a Hållö, en ö utanför Smögen som trafikeras under sommaren med båt ifrån Smögen. På Hållö kan du se jättegrytor som inlandsisen skapat, ett fashinerande fågelliv och en ovanlig flora. På ön finns ett mycket populärt vandrarhem med café. De saltaste baden får du på Hållö.

 

 

vandrarhem hotell stugor och annat boende hittar du här Ramsvik Stugby & Camping

 

     Göteborg | Härryda Kungälv| Lysekil Munkedal | Mölndal Orust | Sotenäs Stenungsund Strömstad | Tanum Tjörn | Uddevalla Öckerö