Strömstads kommun

Bofors Camping                                                             hemsida     e-mail

Korsnäsliden 1

452 96 Strömstad

Tel: 0526-250 36

 

Daftö FerieCenter                                                            hemsida     e-mail
452 97 S
trömstad
Tel: 0526-260 40

 

Lagunen Camping och Stugor                                         hemsida     e-mail
Skärsbygdsvägen 40
452 97 S
trömstad
Tel: 0526-75 50 00

 X: 58 54 48 Y: 11 12 19

 

Här följer några tips på trevliga utflykter.

Koster:
Sveriges västligaste öar består av en nord- och en sydö, vilka båda bjuder på en mycket vacker natur och en rik flora. Sydön är mycket populär för cykling. Cyklar kan antingen medtagas på båten eller hyras på ön. Nordkoster upplevs bäst till fots då ön är mindre och vägarna små. På båda öarna finns goda möjligheter till att både äta och bo gott.

Alaska:
1896 gav sig den 26-åriga fiskardottern Hilma Wounch av till Amerika där hon hoppades hitta guld. Den varan blev det inte så mycket av, men rik på äventyr och erfarenheter återvände hon 36 år senare till Strömstad. Här ärvde hon en bit mark på Nord-Långö, där hon med inspiration från trädgårdarna i Kalifornien byggde sitt eget paradis. Med hjälp av stenar, snäckor och cement lät hon bygga tempel, torn, terrasser och andra fantasifulla byggnationer. Idag är Nord-Långö, oftare benämnt Alaska, en av Strömstads populäraste dagsutflykter, vilka under sommarsäsongen avgår varje hel timma från Norra hamnen.

Blomsholm:
Minne från bronsåldern finns här i form av en stor skeppssättning samt en domarring.

Hällristningar:
Hällristningar finns på ett antal ställen runtom i Strömstad, bland annat i Jörlov, Massleberg och Torp. Vidare söderut på Vitlycke, Tanum finns en hela 22 meter lång stenhäll full med dessa ristningar. Här finns också en stenåldersby uppbyggd och mycket information om traktens historia.

Båtturer:
Sälsafari, Skaldjurskryssning och Makrillfiske är bara några av de båtturer som avgår från Norra Hamnen några dagar i veckan. Det finns också möjlighet att åka på en dagstur till ön Ursholmen där besökarna bland annat går upp till Sveriges västligaste fyr, spanar efter sälar och åker runt i skärgården.

Tjärnö marinbiologiska laboratorium:
Ungefär en mil söder om Strömstad hittas detta laboratorium med akvarium, där också föreläsningar, sommarlabb och exkursioner med forskningsfartyg erbjuds. Sommarlabben vänder sig till barn i åldrarna 7-11 år som får delta i undersökningar och experiment både ute på stranden och inne i labbet. Föreläsningar om havet förekommer några dagar under sommarmånaderna och akvariet är öppet på eftermiddagarna varje vardag.


 

     Göteborg | Härryda Kungälv| Lysekil Munkedal | Mölndal Orust | Sotenäs Stenungsund Strömstad | Tanum Tjörn | Uddevalla Öckerö