Karlsborg kommun

Breviks Camping                                                          hemsida       e-mail
Brevik Vättersvallen
546 91 Karlsborg
Tel: 0505-311 10

Detta bör ni inte missa i kommunen.

Äventyrstur på Karlsborgs Fästning
Guideturen börjar med en film som tar dig tillbaka till 1865 och livet på fästningen vid denna tid. Du får vara med om fiendeanfall och under kanondån och gevärsskott går du genom mörka gångar där krutröken ligger tät. Under sommaren har vi annonserade turen.

Jakten på den försvunna svenska guldreserven
– en häftig familjeupplevelse utöver det vanliga i Karlsborg!
”1800-tal. Ofärdstider. Det stolta Sveaborg har fallit och på Karlsborgs fästning finns ett kakofoni av ljud. Det är en mörk kväll, en kväll då regnet piskar mot fönstren och vinden viner i trädkronor och runt stugknutar. Det är en kväll då man gör klokt i att hålla sig inne. Just denna kväll råkar dock vår hjälte vara på fel plats vid fel tid och ser sergeanten Stålhammar göra något han inte borde. Det finns bara ett sätt för vår hjälte att klara sig – hitta guldet som finns någonstans i fästningen och på så sätt bevisa sin oskuld och samtidigt rädda Sveriges guldreserv.
– Hjälten kan inte rädda Sverige ensam, din hjälp behövs…”
Följ med i en sensationell guldjakt och hjälp till att rädda Sverige, Kungen och Guldet i detta svindlande äventyr som startar med Sveriges första filmproduktion i 3D-format! Snart är du själv en del av äventyret, där du med hjälp av dataspel och vild jakt i underjordiska gångar och valv, ska försöka att lista ut hur du hittar Sveriges försvunna guldreserv.
Någonstans i fästningen ligger guldet gömt – men var? Klarar du uppdraget har du chans att vinna en äkta guldtacka värd 150 000 kronor! Blir det DU som hittar guldet och vinner guldtackan? Lycka till!

Flytande Bastu i Karlsborgsviken
Vedeldad bastu belägen i Karlsborgsviken. Från bastu-utrymmet finns en lucka i golvet där du kan svalka av dig direkt i Vättern. I bastun finns också ett kombinerat omklädningsrum/samlingsrum om man vill ha förtäring, vilket kan beställas från vår bastumeny. Bastun rymmer max 20 personer och bokas via Karlsborgs Turistbyrå, 0505-173 50. Pris: 1375 kr för 3 timmar. Lån av handduk ingår och bastun är varm och klar när du kommer.

Forsviks Bruk
Här upplever Du levande kulturhistoria i vacker miljö. Genom unika byggnader, utställningar, guidade rundvandringar och visningar i kvarn, smedja, och gjuteri lär Du känna Forsvik och bruket. Forsviks Bruk erbjuder: Utställningar, guidade visningar, smide, gjutning, teater, evenemang & konferenser.

Den historiska äventyrsturen på Karlsborgs Fästning
Följ med på en unik guidetur genom Karlsborgs fästning med krutrök, kanoner och äventyr.
Guideturen startar med en film som tar dig bakåt i tiden till år 1865 och hur livet på fästningen kunde ha tett sig då. Därefter tar guiden med dig ner i de mörka, underjordiska gångarna, där krutröken ligger tät, kanoner mullrar, golv skakar och råttor väser...
I Gravkaponjären finns autentiska miljöer uppbyggda. Plötsligt har du kommit hem till Förvaltare Forsberg och får se hur han levde. Du får göra ett besök i guldvalvet med hundratals guldtackor för att slutligen ta del av livet på BultaMajas krog.
Det här är en guidetur du inte får missa!

Geocaching i Karlsborg
- En spännande skattjakt i Baltzar von Platens spår
Ta med familjen eller kompisarna på en spännande skattjakt längs Göta kanal, Forsvik och Karlsborgs Fästning.
Skattjakten runt Bottensjön är ca 30 km lång och du använder cykel eller bil. Med gps:ens hjälp och lite finurlighet finner ni svaret på gåtan.
"Cacherna" i vår skattjakt är bilder. Varje bild blir en bokstav. Om du gjort allt rätt så får du fram ett ord, svaret på skattjakten längs Göta kanal.
Vill du veta mer om geocaching gå in på www,geocaching.se

Ångexperimentum på Forsviks Varv
Ångexperimentum är en ångteknik-upplevelse avsedd att tilltala små och stora.
Ångexperimentum har ambitionen att öka förståelsen för ångteknik. Besökare kan ta del av information om ångans betydelse för samhällets utveckling sedan 1700-talet fram till idag. Besökare kan också själva pröva på att köra en ångmaskin samt "Putt-Putt-båtar". 

 


 

 
     

Essunga
Falköping | Götene Grästorp | Gullspång Hjo | Karlsborg Lidköping | Mariestad Skara | Skövde | Tibro Tidaholm | Töreboda Vara