Inte långt från Säter ligger dessa

Myckelby Ställplats/Camping                         hemsida     e-mail

Myckelby, Dala-Husby

Kontakta Sälls HB

Tel: 0225-607 21
Mob: 0702-67 55 14

 


Vi har många trevliga turistmål.

Silverringen
En kulturslinga genom Silvbergs och Säters vackra och spännande bergslagsområden. Här kan vi uppleva hur ett månghundraårigt bergsbruk i gruvor, hyttor och hammare har format historiskt laddade platser i en naturskön omgivning.

Trästaden Säter
En av Sveriges bäst bevarade trästäder som fick sina stadsrättigheter år 1642 av drottning Kristina. På den karta som framtogs kan urskiljas stadens karakteristiska rutmönster som stämmer överens med dagens stadsplan. Stadsvandringar bokas via Turistbyrån tel: 0225-553 00

Säterdalen
Natur- och familjepark med levande fäbod, fiske, vandringsled och mycket mera i ett mäktigt ravinsystem. Har många evenemang under sommaren såsom barnteater, mogendans, veteranfordonsträffar med mera.

Säterkonsten
Med hjälp av ett vattenhjul och stånggång överfördes kraft till Bispbergs gruva. Konsthuset med det 8,6 meter i diameter stora hjulet och en bit av stånggången har återskapats under 1998.

Bispergsklack
Ett 315 meter högt granitberg som höjer sig karakteristiskt över det omgivande landskapet. I söder har berget ungefär hundra meter lodräta bergssidor. Bispergsklack är ett naturreservat.

Hembygdsmuseet Åsgårdarna
Ger en bild av både det gamla bondesamhället och stadskultur. Muséeområdet omfattar 23 byggnader, de äldsta från 1600-talet.

Stora Skedvi Hembygdsgård
Naturskönt belägen på älvstranden nedom kyrkan. Kaffe med dopp och glass.
Museum för sig som är intresserad av bygdekultur, jordbruk och byggnadsvård.Nyresturerad Kaplansgård från 1799. Underbara tak och väggmålningar i Bergsmansgården som även rymmer en Söderhavssamling från Papa Nya Guinea.

Film- och biografmuseet
Nordens enda i sitt slagdär man visar den rörliga bildens historia från stenåldern till satellitåldern. Har prisats med en guldbagge.

Mentalvårdsmuseet
Ger en inblick i livet på ett stort statligt hospital vid 1900-talets början och mentalvårdens utveckling fram till våra dagar.     
Kommuner i Länet

Avesta | Borlänge | Falun | Gagnef Hedemora | Leksand Ludvika | Malung/Sälen Mora | Orsa | Rättvik Säter | Smedjebacken Vansbro | Älvdalen

Startsidan